02-29 Temmuz 2023 Perugia Yaz Okulu Hk.

  Perugia Yabancılar Üniversitesi

İtalya'yı ve İtalyan kültürünü tanımanın birçok farklı  yolu var. Bunu keşfetmek için birçok farklı yol olsa da  her  yıl  İtalyan öğrencilerin ve  100'den fazla farklı milletten yabancı öğrencilerin buluştuğu,  birbirlerini tanıdığı, birlikte  çalıştığı  ve  birlikte  İtalyan kültürünün ve yaşamının sırlarını keşfettiği tek bir yer var:  İtalya'da eşsiz bir eğitim boyutu olan Perugia Yabancılar Üniversitesi.

Tarihi, 1921 yılında, uzun zamandır bu iddialı proje üzerinde çalışan Perugia'lı Avukat Astorre Lupattelli’nin, Umbria’nın; İtalya'da ve yurtdışında bilinirliğini artırmak, tarihini, kurumlarını, doğal ve sanatsal güzelliklerini göstermek amacıyla Perugia şehrinde ilk İtalyan kültür kurslarını açmasıyla başlar.

 Ulusal akademik çalışmalar arasında, Perugia Yabancılar Üniversitenin özel kimliği ve misyonu bulunmaktadır.  Üniversite, İtalyancayı yabancı bir dil olarak öğretme, bu amaç doğrultusunda doğru araçları ve araştırmaları geliştirme, kültürler arasında etkileşimi artırma, misyonlarıyla hareket etmektedir. Sanat, edebiyat, tarih, mimarlık, el sanatları, mutfak, folklor, gelenekler, ekonomi ve teknoloji alanlarında dil kullanımını geliştirmeyi amaçlar.

 

 Gallenga Stuart Sarayı

Üniversitenin merkez kampüsü olan Palazzo Gallenga Stuart, şehrin tarihi merkezinde ve tarihin önemli kalıntılarından biri olan görkemli Etrüsk Kemeri'nin  ve heybetli Etrüsk surlarının hemen karşısında yer almaktadır.  Sarayın hemen karşısında bulunan büyüleyici meydandaki çeşme, Sant'Agostino Kilisesi ve San Michele Arcangelo Tapınağı, Sant’Angelo Kapısı gibi olağanüstü öneme sahip anıtlar, tarih ile günümüz arasında önemli bir köprü görevini yerine getirmektedir.

  On dokuzuncu yüzyılın ikinci yarısına kadar burada ikamet eden Antinori ailesinin katkılarıyla, geç Barok formlarda (yaklaşık 1740-1762) inşa edilmiştir. Pietro Caratto ve diğer yerel ressamlar tarafından, sarayın Piano Nobile olarak adlandırılan katındaki değerli fresk dekorasyonlar da bu zamana kadar ulaşmaktadır.   Mary Stuart (1874) ile evliliği vesilesiyle Romeo Gallenga'ya   satılan binada, Francesco Moretti' ve Matteo Tassi’nin eşsiz yaratıcılığı ile Goldoniana odası gibi bazı bölümler hemen modernize edildi. Zamanında şehrin en canlı salonlarından   biri ve   ailenin   kökenleri göz önüne alındığında    uluslararası bir atmosferi soluyabileceğiniz, sanatçılar ve yazarlar için bir buluşma noktası olan saray, ailenin son varisi Romeo Adriano  Gallenga Stuart ile İtalyan sanat ve edebiyat hayatının en ünlü isimlerinin uğrak yeri olmaya devam etti   .

     1927'den itibaren Perugia Yabancılar Üniversitesi’nin merkezi olan Saray, bu tarihi dokusunu günümüze kadar taşımıştır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi günümüzde de İtalyan dili ve kültürü adına, dünyanın her yerinden gelen öğrenciler için bir buluşma noktası olmayı sürdürmüştür. 

 

Eğitim Programı Hakkında

Hazırlanan program öğrencilere; İtalyan dili ve kültürünü tanıtmayı, sanatsal, tarihsel ve kültürel olarak entelektüel birikim kazandırmayı hedeflemektedir. Bu program, Diller İçin Avrupa Ortak Çerçeve Metnindeki düzeyler göz önüne alınarak hazırlanmıştır. Perugia Yabancılar Üniversitesinin dersleri, Diller İçin Avrupa Ortak Çerçeve Metnine göre 6 seviyeye ayrılıp temel (A1-A2), orta (B1-B2), ileri (C1-C2) kursları ve ilgili dersleri içerir.

Öğrenciler, Perugia Yabancılar Üniversitesinin düzenlemiş olduğu genel yaz kursları kapsamında seviye tespit sınavıyla dil seviyelerine ve ihtiyaçlarına göre gruplara ayrılacaklardır.

Dersler, Üniversitenin tarihi merkezi olan Palazzo Gallenga'da yapılacaktır. Dersler, pazartesiden cumaya çoğunlukla sabahları; seviyelere ve ihtiyaçlara bağlı olarak az da olsa öğleden sonra 45’er dakika sürecek şekilde planlanmıştır.

Kurs sonunda derslerin en az %70’ine katılmış öğrencilere kurs katılım belgesi verilecektir.

 

Dil Kursu Programı

Kurs tarihi: 2 Temmuz 20023- 29 Temmuz 2023

Öğrenciler 2 Temmuz 2023 Pazar günü Perugia’ya seyahat edecek, 29 Temmuz 2023 Cumartesi günü Perugia’dan ayrılacaklardır.

 

Ders Saatleri

A1-B2 seviyeleri haftalık toplam ders sayısı 18 saat

Temel dil bilgisi ve dilin kullanımı 12 saat

Dil becerilerini aktif olarak kullanma ve geliştirme 4 saat

Telaffuz ve yazma 2 saat

C1-C2 seviyeleri haftalık toplam ders sayısı 21 saat

Temel dil bilgisi ve dilin kullanımı 9 saat

Metin laboratuvarı, dil becerilerini aktif olarak kullanma ve geliştirme 4 saat

Telaffuz ve yazma 1 saat

Asenkron çalışma 1 saat

2 seçmeli kültür dersi üçer saatten toplam 6 saat.

 (Seçmeli kültür dersleri: İtalyan sanat tarihi, İtalyan tiyatrosu tarihi, İtalyan sineması tarihi, müzik tarihi, İtalyan; Söz söyleme sanatı. Diksiyon ve açık ve etkileyici okuma; İtalyan edebiyatı).

 

Etüt Programı: Programa katılan bütün öğrenciler hafta içi üç gün 14,00-15,00 saatleri arasında gözetmen öğretmenler eşliğinde üniversitenin belirlenen sınıfında etüt uygulaması yapacaklardır. ETÜDE KATILIM BÜTÜN ÖĞRENCİLER İÇİN ZORUNLUDUR.  Etüde katılmayan öğrencilerin velileri haftalık bilgilendirilecektir. Bu saatlerde öğrenciler kendilerine verilen ödevleri yapacak ve tekrar çalışmalarıyla kurs öğrendiklerini pekiştireceklerdir. Etüt saatleri, programın durumuna göre farklı saatlere alınabilir.

 

Kültürel Aktiviteler

*Rehber eşliğinde Tarihi Palazzo Gallenga gezisi, hafta içi öğleden sonra 1 saat

*Rehber eşliğinde tarihi Perugia şehir gezisi, hafta içi öğleden sonra 2,5 saat

* Tarihi Asisi şehir gezisi, hafta sonu 4 saat.

* Tarihi ve sanatsal öneme sahip şehir dışı gezi: Floransa, hafta sonu  1 gün

*Tarihi Orvieto şehir gezisi

* Umria Jazz Festivali etkinlikleri

*Perugia Üniversitesi gezisi

Not : Gezilerin tamamına ulaşım dahildir.

 

Hizmetler:

  1. Ulaşım: Roma- Perugia ve Perugia-Roma transfer hizmeti
  2. Konaklama: Tarihi şehir merkezinde ve üniversiteye yakın 3 yıldızlı bir otelde, iki kişilik odalarda kahvaltı dahil konaklama hizmeti 27 gece
  3. Yemek: Pazartesiden cumaya kadar üniversite yemekhanesinde öğlen yemeği (hafta sonları dahil değildir.) Sabah kahvaltısı otelde yapılacaktır. Öğlen yemeği (başlangıç yemeği, ana yemek, yardımcı yemek, su).

 

*YeniEdu tarafından öğrencilere eşlik etmek için iki öğretmen görevlendirilecektir. İtalyancayı ileri derecede konuşan iki öğretmen kurs tarihleri boyunca öğrencilerle birlikte olacaktır. Öğrenciler, kurs boyunca, öğretmenlerin denetiminde olacaklardır.

 

Ücret Bilgisi

Yukarıda ayrıntıları belirtilen programın katılım ücreti kişi başına 2.765 Euro’dur. Bu teklif en düşük 20 en fazla 40 öğrencinin katılacağı program için yapılmıştır.

Bu ücret dahilinde aşağıda belirtilen hizmetler sunulacaktır:

 

*Seviye Belirleme Sınavı

*Bir aylık İtalyan dili ve kültürü kursu(A1-C2)

*Kurs katılım sertifikası

*Etüt salonu kullanımı

*iki kişilik odalarda kahvaltı dahil 27 gecelik 3 yıldızlı otel konaklaması

*Yemek: Üniversite yemekhanesinde öğlen yemeği- 20 öğün (sadece hafta içi)

*Üniversite yemekhanesi aylık abonman kartı

*Ulaşım: Roma-Perugia, Perugia-Roma transfer hizmeti

*Rehberli Perugia şehir gezisi

*Gallenga Sarayı Gezisi

*Asisi şehir gezisi, ulaşım dahil

* Floransa şehir gezisi, ulaşım dahil.

* Orvieto şehir gezisi, ulaşım dahil.

 

https://www.unistrapg.it/

 

Program Ücretine Dahil Olmayan Masraflar :

- Pasaport masrafları

- Vize başvuru ve konsolosluk masrafları  (tercüme, noter masrafı veya muvaffakatname vb.)

- Uçak bileti

- Akşam yemeği

–Öğrencinin program boyunca yapacağı günlük harcamaları (cep harçlığı)

 

Ayrıntılı bilgi için iletişime geçiniz.

Serdal Gezer

Yurtdışı Eğitim Danışmanı
E:serdal@yeniedu.com
T:+90 542 354 71 58